Sick Rat Society

(SZ.K.)

Dudás Tamás Screen és Damn Natural gitáros-énekes-főnök az Urban Angel-ben is érdekelt, csak itt Adrienn énekel. Volt már egy Evilution című albumuk, jelen 6 számos, kiadókereső anyagot meg én szívesebben nevezném demónak, de Dudás más állásponton van. És a teljes Screen legénység játszik rajta.

Van itt három Screen dal, amiket Adrienn újra felénekelt, és három új. És igazából a Screen nótákkal van bajom. Dudásról ezerszer leírtuk már, hogy nem olyan király énekes, mint volt Hernyó, aki egyetlen albumukon hallható, de attól még van a csóka hangjában valami olyan lazaság, beleszarós, igazi rock & roll feeling, amit úgy fest, Adrienn nem tud visszaadni. Nyilván nem is ez a feladata, de valahogy most nem érzem elég jónak az énekét. Sem a Metro-ban, sem a a Save My Soul-ban, sem a Begin the Season album nagy „slágerében”, a Gimme Good Time-ban. Az Evilution-ön pont a lány hangjában lévő erő és mélység tetszett, de itt inkább csak nyers és bizonytalan.

Ez igaz a R & R című számra is, ami Guns N’ Roses meg Rolling Stones is lehetne. Ugyanakkor mint dal nagyon jó, motoros találkozókon meg klubokban is simán aratna. A slide gitáros, feelinges Soldiers of Faith is tetszik. Kissé ’60-as évekbelinek érzem a refrént, valahogy drámai, és bejön. Adrienn is itt nyújtja a legjobb formáját. De a Black Opal is nagyon rendben van, ami amolyan Led Zep-es ősrock, a Pearl Jam State of Love and Trust c. dalát idéző főtémával. Tamás ebben nagyon jó: az ősöktől, a régi nagyoktól merít, de képes mindezt totál a magáévá tenni.

Úgyhogy 8 pontnál kevesebbet képtelen vagyok rá adni, de akkor is azt mondom, Adrienn ennél sokkal többre meg jobbra képes.

www.screenrockband.hu/urban_angel/index.htm

U.N. 8

Üdv,